Piece obrotowe piekarnicze

Piece obrotowe piekarnicze

Obrotowe piece piekarnicze to funkcjonalne i bezpieczne w użytkowaniu urządzenia służące do wypieków różnego rodzaju ciast i ciasteczek, chleba, można w nich też wypiekać pizze. Dużą zaleta takiego pieca są jego niewielkie gabaryty, dzięki czemu nie zajmuje on dużo miejsca i znajduje zastosowanie w piekarniach, ale także sklepach oferujących swoim klientom świeże pieczywo i ciasta. Możliwe jest także umieszczenie takiego pieca w pomieszczeniach o niskim pułapie sufitu.

 

Jak działa taki piec?

Dostępne na rynku piece obrotowe , dostępne są w wersji z palnikiem z boku lub z tyłu. Urządzenie to można zasilać prądem elektrycznym, gazem ziemnym lub olejem opałowym. Wykonany ze stali ogniotrwałej wymiennik ciepła gwarantuje oszczędność energii i całkowite spalanie paliwa. Piec wykonany jest z uwzględnieniem najnowocześniejszych rozwiązań technicznych, do zrobienia komory wypiekowej maszyny i jej zewnętrznej obudowy została użyta wysokiej klasy stal nierdzewna typu AISI 30. Dzięki użyciu tak trwałego i solidnego surowca jakość maszyny jest bardzo wysoka.

 

Panel sterujący, w który wyposażony jest piec obrotowy METIS, został zaprojektowany zgodnie z obowiązującymi standardami, dzięki czemu jest prosty i wygodny w obsłudze. Korzystanie z takiego pieca w piekarni czy ciastkarni jest wielkim ułatwieniem, pozwala na wykonanie dużej ilości wyrobów w krótkim czasie, a to powoduje, że piec obrotowy Metis jest jednym z najlepszych dostępnych na rynku urządzeń tego typu.

Taki energooszczędny piec obrotowy idealnie sprawdzi się do wypieku różnego rodzaju chleba: foremkowego, ciemnego, żytniego, ale także bułek, rogalików i ciastek. Nawiew powietrza działa w ten sposób, że wszystkie strony pieczywa są za każdym razem idealnie wypieczone. Dużą zaletą takiego pieca jest to, że pomimo swojej dużej powierzchni wypiekowej, zajmują mało powierzchni użytkowej w sklepie czy piekarni. Elementy wymagające kontroli znajdują się w przedniej części pieca i są łatwo dostępne, pozwala to na umieszczenie w razie takiej potrzeby jednego pieca obok drugiego i pieczenia w jednym czasie jeszcze większej ilości produktów.
Firma Hasborg, która ma w swojej ofercie maszyny formujące i dekorowania ciastek, maszyny do wypiekania oraz linie przemysłowe do produkcji wyrobów cukierniczych. Wszystkie urządzenia tej firmy produkowane są zgodnie z najwyższymi standardami, a używane w maszynach przekładnie i silniki energooszczędne ograniczają zużycie energii i dzięki temu nie generują zbyt dużych kosztów użytkowania.

 

>